Nieuwe fietsenstalling voor station Sloterdijk

dinsdag 18 januari 2022

Deze week heeft het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders goedkeuring gegeven voor de bouw van een nieuwe fietsenstalling bij station Sloterdijk. De nieuwe fietsenstalling gaat plaats bieden aan 4.000 fietsen, in de toekomst kan dat aantal verder worden uitgebreid naar 6.000

Gemeente Amsterdam ontwikkelt de fietsenstalling in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail, NS en de Vervoersregio. Voor het realiseren van de fietsenstalling hebben bovenstaande partijen een budget van ruim 16 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Klaar voor de toekomst

In 2017 publiceerde De Fietsersbond een onderzoek waarin de fietsvoorzieningen op station Amsterdam Sloterdijk erg slecht scoorden. Een gebrek aan veilige stallingsmogelijkheden was één van de redenen voor de lage beoordeling. De nieuwe fietsenstalling moet een comfortabele en veilige plek worden waar fietsers gegarandeerd een plekje kunnen vinden. Door adaptief te bouwen kan de capaciteit van de fietsenstalling eenvoudig worden opgeschroefd, op die manier anticipeert station Amsterdam Sloterdijk op toekomstige ontwikkelingen rondom het stationsgebied.

In 2023 zal worden begonnen met de bouw van de fietsenstalling. In 2025 staat de opening van de fietsenstalling gepland.

Fotobron: Milos Ruzicka