Aan de Stegge Twello en NS bouwen nieuw logistiek centrum Berkel-Enschot

donderdag 20 juni 2024

Aan de Stegge Twello en NS hebben de eerste paal de grond ingeslagen voor de bouw van een nieuw logistiek centrum in Berkel-Enschot.

Meer ruimte voor logistiek en opslag

NS krijgt met deze nieuwbouw meer ruimte en opslag voor de verschillende Onderhoud & Service-locaties op hun bestaande locatie in Berkel-Enschot. Het gebouw krijgt een omvang van 13.826 m2 en er wordt vanwege de aard van de bedrijfsactiviteiten rekening gehouden met een zeer zware vloerbelasting van 10.000 kg/m2.

Duurzaam en modern

Aan de Stegge Twello heeft de volledige uitwerking van het technisch ontwerp en het uitvoeringsmodel in Revit/3D verzorgd. Het bouwbedrijf zorgt zo voor een hoge kwaliteit, een efficiënt proces en een goede implementatie van bouwkunde met installatietechniek.

Koen Dekkers, hoofd Supply Chain Operations bij NS: “Het nieuwe logistieke centrum biedt ons straks veel voordelen. Allereerst gaan we naar één centraal magazijn op eigen terrein. We hebben nu nog verschillende magazijnen op gehuurde locaties. Vaak zijn dat oude en niet zulke duurzame gebouwen. Straks hebben we een groot en efficiënt magazijn met een prettig werkklimaat in een duurzaam en modern gebouw.”