Project E-bike uitgebreid

maandag 21 februari 2011
timer 2 min
Het proefproject 'Probeer een E-bike' was in Eindhoven succesvol en wordt daarom van april tot en met oktober ook in andere grote Brabantse steden uitgerold.
Project E-bike uitgebreid

 


Aanmelden


Organisaties binnen een straal van twintig kilometer rondom 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Tilburg, Breda of Helmond kunnen zich voor een E-bike aanmelden.

Alternatief


Ongeveer 1.800 Brabantse medewerkers kunnen dit jaar ontdekken of de E-bike (fietsen met elektrische trapondersteuning) een aantrekkelijk alternatief is voor de auto. Ze ontvangen 2 weken lang gratis 10 E-bikes. Daarnaast biedt 'Probeer een E-bike' organisaties dit jaar 100 euro subsidie als ze een oplaadpunt in hun fietsenstalling laten aanleggen.

Positief


Na de proef in Eindhoven dacht 70% van de deelnemers de dagelijkse woon-werkreis prima met de E-bike te kunnen invullen. Van de deelnemers gaf 80% na afloop aan dat de E-bike voldeed aan de verwachtingen en 69% overwoog om een E-bike aan te schaffen. Redenen hiervoor waren gemakkelijk langere afstanden af te leggen, kostenvoordeel, positieve beleving, betere conditie en de bijdrage aan een schoner milieu.

BRAMM


'Probeer een E-bike' is een project van BRAMM (Brabant MobiliteitsManagement) in opdracht van de provincie Noord-Brabant en wordt uitgevoerd onder het actieprogramma 'Fiets in de Versnelling'. Organisaties die mee willen doen aan de actie kunnen zich aanmelden via de website.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>