Sweco lijft Bureau Stedelijke Planning in

maandag 27 september 2021

Sweco en Bureau Stedelijke Planning gaan per maandag 27 september samen verder. Daarmee versterkt Sweco haar positie in de stedelijke gebiedsontwikkeling. Bureau Stedelijke Planning breidt met de integratie de expertise op het gebied van stedenbouw, architectuur en mobiliteit uit.

Kennis en kunde op het gebied van stedelijke ontwikkeling is relevanter dan ooit: de druk op de ruimte, klimaatverandering en de vraag naar woningen leiden tot een complex stedelijk vraagstuk. Daarom bundelen Sweco en Bureau Stedelijke Planning nu hun kennis en ervaring en gaan onder de naam Sweco verder.

Nieuwe stap

Bureau Stedelijke Planning is vooral in de planfase van stedelijke ontwikkeling betrokken, vanuit de specialismen wonen, werken, winkelen, vrije tijd en projectmanagement. Deze kennis komt samen in de transformatie van (centrum)gebieden waarin het bureau is gespecialiseerd.

De samenvoeging met Sweco is een mooie vervolgstap in de sterke groei die Bureau Stedelijke Planning de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, vertelt CEO Pieter van der Heijde. “Het biedt veel kansen voor zowel onze opdrachtgevers als medewerkers om onze dienstverlening op het gebied van project- en gebiedsontwikkeling uit te breiden en zo optimaal in te spelen op de behoeften van de toekomst.”

Grotere waarde

Met Sweco wordt met deze expertise en portfolio de bestaande kennis ten aanzien van gebiedsontwikkeling, realisatie, planontwikkeling en andere integrale thema’s versterkt en van grotere waarde voor klanten en medewerkers. Van klimaat, watervraagstukken, ecologie, mobiliteit tot bouw. Deze stap past uitstekend in de strategie van Sweco om zich verder te ontwikkelen als beste ingenieursadviesbureau van Nederland.

Met deze overname zetten we verdere stappen in onze strategie en verstevigen we onze expertise op het vlak van de stedelijke planning zodat we nog meer waarde voor onze klanten kunnen genereren”, voegt Eugene Grüter, CEO van Sweco Nederland, toe.