Dit zijn de vier winnende gemeenten van Fietsstad 2022

maandag 7 maart 2022

De Fietsersbond heeft vandaag in een nieuwsbericht bekendgemaakt welke gemeenten in de prijzen zijn gevallen tijdens de Fietsstadverkiezing 2022. De winnende gemeenten zijn gekozen op basis van een landelijke enquête die door 48.000 fietsers verdeeld over alle 352 gemeenten is ingevuld. Op 2 juni 2022 wordt bekendgemaakt in welke gemeente zichzelf Fietsstad 2022 mag noemen.

Beste grote gemeente – Zoetermeer

Dit jaar mag de Zuid-Hollandse gemeente Zoetermeer zichzelf de Beste grote Fietsgemeente van Nederland noemen. Volgens de respondenten zijn de fietsroutes in de gemeente Zoetermeer goed verlicht.

Beste middelgrote gemeente – Gooise Meren

De Noord-Hollandse gemeente Gooise Meren is verkozen tot Beste middelgrote Fietsgemeente. Uit de enquête is gebleken dat fietsers zich in deze gemeenten erg gelukkig voelen.

Beste kleine gemeente – Schiermonnikoog

Op het Friese Waddeneiland Schiermonnikoog  ervaren fietsers de met auto’s gedeelde wegen als prettig. Mede om die reden is de gemeente Schiermonnikoog uitgeroepen tot Beste kleine Fietsgemeente.

Snelste stijger – Alphen-Chaam

Alphen-Chaam is uitgeroepen tot ‘snelste stijger’. Ten opzichte van de vorige Fietsstadverkiezing is de Noord-Brabantse gemeente het meest gestegen. In Alphen-Chaam ervaren fietsers weinig conflicten tussen automobilisten.

Op donderdag 2 juni, tijdens Het Nationaal Fietscongres in Enschede wordt bekendgemaakt in welk van bovenstaande gemeenten daadwerkelijk het fijnst gefietst wordt, deze gemeente mag zichzelf een jaar lang Fietsstad 2022 noemen.

Klik hier om deel te nemen aan het Nationaal Fietscongres 2022.

Bron: Shutterstock