Fiets naar je Werk Dag op 19 mei

maandag 16 mei 2022

NFP Groep roept werkend Nederland op om komende donderdag, tijdens de 16e editie van de landelijke Fiets naar je Werk Dag, de auto te laten staan en op de fiets naar werk te komen. De landelijke Fiets naar je Werk Dag is een initiatief van NFP Groep (Nationale Fiets Projecten). De NFP Groep heeft als doel om medewerkers vaker naar hun werk te laten fietsen. Inmiddels zijn bijna 4000 bedrijven, zorginstellingen, overheden en andere organisaties aangesloten bij het initiatief.

Na twee jaar coronapandemie mogen en kunnen werknemers weer naar kantoor. Een mooi moment om opnieuw na te denken over de verschillende reismogelijkheden. Veel werknemers reizen vanuit gewoontegedrag met de auto naar het werk. De landelijke Fiets naar je Werk Dag is een uitgelezen mogelijkheid om eens uit te proberen hoe is om op de fiets naar werk te reizen. Ten opzichte van reizen met de auto heeft reizen met de fiets een aantal voordelen. Fietsen is goed voor het klimaat en je gezondheid. Werknemers die op de fiets naar werk reizen verschijnen energieker en frisser op het werk, daarmee dragen ze bij aan een gezond arbeidsklimaat. 

Op de website van NFP Groep kun je je aanmelden voor de landelijke Fiets naar je Werk Dag. Je maakt dan automatisch kans op een elektrische fiets én je ziet direct wat je bespaarde autokosten zijn. 

Nationaal Fietscongres 2022

Op woensdag 1 en donderdag 2 juni vindt in Enschede de tiende editie van het Nationaal Fietscongres plaats. Fietsprofessionals uit Nederland en België komen samen om  in een goede mix van kennis, netwerken en ontspanning de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets te bespreken. Klik hier voor meer informatie over het Nationaal Fietscongres

Bron: Shutterstock