Gebruik deelauto’s stijgt met 50% door stakingen NS

dinsdag 30 augustus 2022

De recente stakingen van de NS leiden ertoe dat reizigers een alternatief zoeken voor het OV. Deelautomobiliteit neemt een vlucht, volgens deelautoaanbieders MyWheels en Amber.

Die toename in het gebruik van deelauto blijkt uit de cijfers van MyWheels en Amber, twee aanbieders van deelauto’s. MyWheels zag vorige week al een stijging van ruim 20% in het aantal ritten ten opzichte van een week eerder. Afgelopen vrijdag, op het moment dat er gestaakt werd in Zuid-Holland, was het aantal gereden kilometers met auto’s van MyWheels met 48% gestegen. Ook het aantal boekingen steeg gigantisch. Op maandag 29 augustus, ten tijde van de stakingen in Noord-Holland, steeg dit aantal met 50%.

Ook zakelijke deelautoaanbieder Amber, dat onlangs gefuseerd is met MyWheels, overlegt cijfers die duidelijk aantonen dat deelautomobiliteit door de stakingen is gestegen. Vorige week is er 26% meer kilometer afgelegd in de ritten met voertuigen van Amber dan de week ervoor. Opvallend is dat met name het aantal zakelijke kilometers steeg, maar liefst 62%.