Hoe hubs bijdragen aan succesvolle stadslogistiek

dinsdag 9 november 2021

Stadshubs zijn essentieel voor succesvolle stadslogistiek, stelt Walther Ploos van Amstel. Tijdens het Nationaal Hub Congres op 25 november vertelt hij hoe gemeenten, ontwikkelaars en verladers samen tot een succesvolle ontwikkeling van stadshubs komen.

We bestellen meer dan ooit: online, voor de bouwplaats en voor winkels en horeca. Een op de vijf tot tien voertuigen in steden vervoert goederen. Om alle goederenstromen in goede banen te leiden, zijn stadshubs onmisbaar. Maar de ruimte in steden voor hubs is beperkt en dat maakt de levering aan ondernemers en bewoners duurder. Hoe voorkomen we dat de stadslogistiek ten onder gaat aan het eigen succes? 

Stadshubs zijn logistieke centra aan de stadsranden, van waaruit bedrijven samen goederen aan hun klanten leveren. Veel bedrijvigheid op lokale bedrijventerreinen is echter extensief, met een geringe dichtheid van bedrijven en weinig banen. En veel bedrijventerreinen zijn verouderd, niet duurzaam en beschikken niet over voldoende laadinfrastructuur voor alle zero emissie voertuigen. Intensivering is daarom nodig. 

Voor echt succesvolle integratie van stadslogistiek is publieke-private samenwerking essentieel. Walther Ploos van Amstel presenteert op 25 november de succesfactoren voor de ontwikkeling van stadshubs, om een slimme, schone en veilige stadslogistiek mogelijk maken. Wat moeten gemeenten doen, wat moeten projectontwikkelaars doen en wat moeten verladers doen?

Meld je aan

Walther Ploos van Amstel vertelt je er meer over op het Nationaal Hub Congres. Op deze dag komen ook tal van andere sprekers aan het woord over stadslogistieke hubs, energiehubs en mobiliteitshubs. Bekijk het hele programma aan meld je aan.