Nieuwe veer Ierland – Frankrijk alternatief voor Britse route

maandag 4 januari 2021

Afgelopen zaterdag 2 januari vertrok voor het eerst een veerboot vol vrachtwagens vanuit Ierland richting Frankrijk. Via deze alternatieve route kunnen vervoerder en exporteurs Groot-Brittannië omzeilen, dat sinds de Brexit op 1 januari geen lid meer is van de Europese Unie.

De ro-ro-veerboot Optima Seaways verliet op 2 januari om 14.00 uur de Ierse haven Rosslare, om met meer dan 120 vrachtwagens, onbegeleide aanhangers en chauffeurs aan boord richting de Franse stad Duinkerken te varen.

Dit was de officiële start van de nieuwe DFDS-route, die exporteurs en transportondernemingen een rechtstreeks en papierloos vrachtwagentransport tussen Ierland en andere EU-landen biedt tegen geringere kosten en kortere wachttijden dan via de Britse route, evenals de mogelijkheid om de douaneformaliteiten te vermijden die nu gelden voor transporten via de Britse route over land.

“Wij zijn bijzonder verheugd over de grote interesse die we van klanten aan beide zijden van de route hebben ervaren. De eerste afvaarten zijn al volgeboekt”, vertelt Aidan Coffey, Route Director van DFDS. "Onze dank aan Rosslare Europort en de haven van Duinkerken is groot voor hun geweldige samenwerking en ondersteuning die ons zeer geholpen heeft om in zeer korte tijd te kunnen starten met de dienstregeling".