Whitepaper: zo geef je fietsers ruim baan

vrijdag 21 februari 2020
Inwoners stimuleren om vaker de fiets te pakken? Zo doe je dat!

Schoon, duurzaam, gezond, goedkoop, ruimtebesparend: de fiets heeft het allemaal als vervoermiddel. Fietsen speelt dan ook een belangrijke rol in de mobiliteitstransitie. Vaak geven overheden fietsers op veel plekken al letterlijk ruim baan met het aanleggen van goede fietsinfrastructuur. Maar hoe geef je fietsers ook figuurlijk ruim baan: hoe stimuleer je inwoners om vaker op de fiets te stappen?

 

Het begint allemaal met dromen: een fietsvisie formuleren. Met durven: om de samenhang te zien tussen alle ‘onderdelen’ van de fiets. Want zonder samenhang lukt het niet om op deze fiets soepel richting een blijvende mobiliteitstransitie te fietsen. En tenslotte met doen: investeren en trappen maar. Deze whitepaper stimuleert je om te dromen, durven en doen. Laat je inspireren door de stappen die andere overheden én werkgevers zetten op het fietsstimuleringspad en lees meer over de mogelijkheden om zelf je -al dan niet al fietsende- inwoners een duwtje in de rug te geven.

 

 
 
Deze whitepaper wordt u aangeboden door &Morgen. Vul uw gegevens in om deze whitepaper te downloaden. De downloadlink wordt ook naar het door u opgegeven e-mailadres verzonden.
Deze whitepaper wordt u aangeboden door @Morgen
Naar aanleiding van het downloaden van deze whitepaper ontleent @Morgen zich het recht eenmalig via de e-mail contact met u op te nemen, voor u geheel vrijblijvend uiteraard.

De volgende algemene voorwaarden en privacy statement zijn hierop van toepassing.