Wie is de beste Fietswerkgever van Nederland?

donderdag 14 september 2023

foto: Shutterstock

Voor haar jaarlijkse awardcampagne gaat Zo Werkt Het dit jaar op zoek naar organisaties die hun medewerkers in het zadel helpen. Op 21 november 2023 reikt het landelijke mobiliteitsplatform de felbegeerde award uit aan werkgevers die uitblinken in slimme en duurzame mobiliteit. 

Nog steeds komt één op de twee forenzen met de auto naar het werk, ook als ze op fietsbare afstand wonen. Werkgevers die fietsen naar het werk zo makkelijk, leuk en aantrekkelijk mogelijk maken, krijgen hun medewerker daarentegen wél op de fiets. Denk aan het bieden van goede faciliteiten zoals een fijne fietsenstalling en aantrekkelijke financiële regelingen. Maar ook het motiveren van medewerkers door bijvoorbeeld mee te doen aan fietsacties of managers die het goede fietsvoorbeeld geven. 

Zo werkt het

Als blijk van waardering en als inspiratie voor andere werkgevers zet het platform Zo Werkt Het deze organisaties graag in het zonnetje. Na succesvolle eerdere edities - waarbij Harrier, Bconnect, Hanzestrohm en Menzis vorig jaar als winnaars uit de bus kwamen, roept het platform dit keer op om organisaties te nomineren voor de beste Fietswerkgever van Nederland.

De inzendingen zullen beoordeeld worden door een onafhankelijk jury waarin onder andere de Fietsersbond en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat plaats zullen nemen. De award wordt uitgereikt in drie categorieën, zo maken zowel kleinere bedrijven als multinationals kans op de eervolle titel van de beste Fietswerkgever van Nederland.

De aangesloten regionale mobiliteitsnetwerken maken op 7 november de regionale winnaars bekend. Deze winnaars maken kans op de landelijke titel bij de digitale uitreiking op 21 november. 

Meedoen is simpel. Ga naar zowerkthet.nl/award-2023 en nomineer jouw organisatie.