Goede oogst sessie-ideeën voor Nationaal Fietscongres 2022

donderdag 24 maart 2022

De belangstelling om een paper in te dienen voor het Nationaal Fietscongres 2022 was groot: het is niet meer mogelijk papers in te dienen, nu de jury zich gaat beraden over de inzendingen.

In totaal zijn er 52 papers binnengekomen uit alle hoeken van het fietsende werkveld. De inzenders zijn werkzaam bij gemeente, provincie, adviesbureau bij een andere grote speler in de mobiliteitswereld.

Over het onderwerp ‘beleid’ is veel te zeggen – wat ook blijkt uit de vele inzendingen in deze categorie – maar niet zoveel als over veiligheid en infrastructuur, maar de meeste inzendingen zijn gericht op het thema ‘gedrag’. Logisch ook – gedrag komt bij elk ander thema wel om de hoek kijken. Beleid is immers al vaak gericht op het stimuleren van bepaald gewenst gedrag, infrastructuur moet gewenst gedrag mogelijk maken en onveilig gedrag resulteert in de fiets al snel in onveilige situaties.

Zoek de grens op!

Benieuwd welke sessies tijdens het Nationaal Fietscongres 2022 te volgen zijn? Hou dan de website in de gaten.
Het Nationaal Fietscongres is dit jaar in Enschede, waar we het thema ‘zoek de grens op’ verder zullen uitdiepen. Jij komt toch ook?