Oostelijk deel F58 voltooid

woensdag 19 januari 2022

In de provincie Noord-Brabant is het oostelijke gedeelte van de snelfietsroute tussen Breda en Tilburg klaar voor gebruik. De F58 is één van de zeven snelfietsroutes die momenteel in de provincie worden aangelegd.

Volgens wethouder Aletta van der Veen is de positieve bijdrage van de F58 op gezondheid, klimaat en bereikbaarheid de belangrijkste drijfveer om te investeren in de verbinding. De F58 maakt het mogelijk om op een comfortabele manier ongehinderd te genieten van de buitenlucht.

Onveilige situaties

De VVD in Gilze en Rijen heeft laten weten nog niet helemaal tevreden te zijn met het oostelijke gedeelte van de F58,  schrijft BN DeStem. In het buitengebied van Rijen wordt een gedeelte van de snelfietsverbinding ook gebruikt door landbouwvoertuigen en (vracht)auto’s. Snelheidsverschillen zorgen hier voor onveilige situaties. De VVD vindt dat de provincie Noord-Brabant er alles aan moet doen om ook dit gedeelte van de F58 aan te passen.

Planning

De komende jaren moet nog veel gebeuren om de ruim 23 kilometer lange F58 te gereed te maken. Het oostelijke gedeelte tussen het treinstation in Rijen en Tilburg is nu voltooid, de komende jaren staat het westelijke gedeelte tussen Tilburg en Breda op de planning. Als alles volgens planning blijft verlopen is de volledige snelfietsverbinding in 2025 af.

Klik hier voor meer informatie over de F58.