Oplaadpunt fietsen Bergen op Zoom

donderdag 5 mei 2011
timer 1 min
Oplaadpunt elektrische fietsen Bergen op Zoom De fietsenstalling in de Sint Annastraat in Bergen op Zoom krijgt binnenkort een oplaadpunt voor elektrische fietsen. De accu opladen van zo'n rijwiel met hulpmotortje is voorlopig gratis. Dat maakte het Bergs college van B en W bekend.
Oplaadpunt fietsen Bergen op Zoom

 

Startpunt fietsroutes


Met de service wil de gemeente milieuvriendelijk vervoer stimuleren. Het gemeentebestuur koos voor de stalling in het oude winkelgebied 't Vierkantje, omdat die zeer dicht bij de Grote Markt ligt. Dat is niet alleen het centrale plein van de stad en een rustpunt met veel terassen, maar ook het startpunt van veel fietsroutes. De fiets parkeren in de bewaakte, overdekte stalling is en blijft overigens gratis.

Elektrische auto's


Onlangs werd bekend dat op twee locaties in de gemeente oplaadpunten voor elektrische auto's komen: aan de Wouwsestraatweg en op Plein 13.

De bedoeling is dat daar nog vier plekken bijkomen, maar wellicht worden dat er nog meer. Zo heeft volgens het gemeentebestuur een garagebedrijf in Halsteren plannen voor een 'stroompomp'.

Bron: BN de Stem

Terug naar overzicht nieuws >>>