Tien jaar Dutch Cycling Embassy

vrijdag 1 oktober 2021

Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan presenteert Dutch Cycling Embassy de brochure 'ThinkBike Workshops: Impacts, Outcomes and Legacies'. Het tweede lustrum werd feestelijk gevierd op donderdag 30 september in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

 De Dutch Cycling Embassy is een publiek-privaat netwerk dat kennis en kunde op fietsgebied uit Nederland exporteert naar landen wereldwijd. Het netwerk bestaat tien jaar. Ongeveer honderdvijftig experts uit tachtig landen hadden zich verzameld in het Spoorwegmuseum om dit heuglijke feit te vieren. Er werd teruggekeken op tien jaar activiteiten en vooruitgeblikt op de toekomst. Tijdens het evenement werd de brochure over de ThinkBike workshops gepresenteerd. 

Sinds de oprichting in 2011 heeft de Dutch Cycling Embassy 45 op maat gemaakte ThinkBike-workshops verzorgd. Teams bestaande uit Nederlandse fietsexperts leveren op die manier een belangrijke bijdrage aan het implementeren van 'Nederlandse stijl'-fietsoplossingen in het buitenland, aangepast aan lokale cultuur en behoefte. Hierbij betrekt DCE zowel de infrastructuur en de gebouwde omgeving als de menselijke kant en de samenwerking tussen betrokken partijen. 

Het boekwerkje analyseert een aantal van deze ThinkBike-workshops uit de Verenigde Staten, de Filipijnen, Noorwegen, Frankrijk, en de Dominicaanse Republiek. 

"De pandemie heeft ons laten zien dat steden meer bestendige en rechtvaardig verdeelde mobiliteit nodig hebben, niet alleen om de COVID-19-crisis te doorstaan, maar ook om voorbereid te zijn op de klimaatcrisis, en om stedelijke ongelijkheid tegen te gaan", aldus Lucas Harms, managing director van Dutch Cycling Embassy. 

Download het boekje hier.