Tour de Force prijs verlegt focus van innovatief naar initiatief

maandag 3 april 2023

Op het Nationaal Fietscongres reikte de Tour de Force de afgelopen vijf jaar de Innovatieprijs uit met als doel het stimuleren van fietsinnovaties en naamsbekendheid te geven aan Tour de Force. Vanaf 2023 verlegt de Tour de Force haar focus om met haar jaarlijkse prijs vooral organisaties aan te moedigen het fietsen in Nederland te stimuleren door het uitvoeren en realiseren van creatieve en gezamenlijke fietsinitiatieven: de Tour de Force Initiatiefprijs.

De elfde editie van het Nationaal Fietscongres, dat dit jaar op 21 en 22 juni in de gemeente Rheden plaatsvindt, biedt Tour de Force hét podium om deze hernieuwde prijs uit te reiken. Projecten die voor de Tour de Force Initiatiefprijs in aanmerking kunnen komen zijn bijvoorbeeld een regionale samenwerking om het fietsen te stimuleren bij de opening van een nieuwe doorfietsroute, een lokaal initiatief om specifieke doelgroepen meer te laten fietsen, een experiment of project om bepaalde fietsinfrastructuur uit te proberen. Belangrijke voorwaarde is dat het project ook daadwerkelijk is (of wordt) gestart of uitgevoerd in 2023.

Stuur jouw fietsplan in

Ben jij betrokken bij een inspirerende samenwerking of een bijzonder initiatief die het fietsen in Nederland een boost geeft? Je kunt tot 15 mei a.s. jouw projectplan indienen. Over de voorwaarden van en hoe je kunt meedoen aan de Tour de Force Initiatiefprijs zie de site van het Nationaal Fietscongres

fietscongres initiatief prijs tour de force