Fietsen Donkey Republic volledig beschikbaar in mobiliteitsapp Gaiyo

vrijdag 5 november 2021

Donkey Republic, één van de grootste end-to-end deelfiets-oplossingen in Europa, is nu volledig geïntegreerd in de Nederlandse mobiliteitsapp Gaiyo. Dit betekent dat men zijn/haar hele reis kunt plannen, boeken en betalen in één app, zonder dat men wordt doorgestuurd naar een app van bijvoorbeeld een vervoersaanbieder.

Met deze samenwerking willen Donkey Republic en Gaiyo stedelijk vervoer duurzamer maken en vooral ook eenvoudiger in het gebruik voor iedereen. Door integraties als deze wordt het concept van Mobility as a Service (MaaS) versterkt. Reizigers wordt de vrijheid geboden om te kiezen uit verschillende vormen van (elektrisch) vervoer. 

Erdem Ovacik, CEO en mede-oprichter bij Donkey Republic: “De slogan van Donkey Republic is: elke rit telt. Door samen te werken met steden en apps als Gaiyo willen we het gemakkelijker maken om de fiets en het openbaar vervoer te verkiezen boven de auto. We voorzien dat integraties in mobiliteitsapps als Gaiyo in de toekomst een enorme vlucht zullen nemen. Dit maakt deze integratie een grote mijlpaal.”

Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory, voegt toe: "Onze samenwerking met Donkey Republic laat zien dat Gaiyo echt de ambitie heeft een multi-mobiliteitsplatform te zijn. Het is onze missie om slimmere mobiliteitsbeslissingen mogelijk te maken en mensen te helpen toegang te krijgen tot een grote verscheidenheid aan vervoersmogelijkheden in de buurt. We kijken ernaar uit om nog meer duurzame micro-mobiliteitsopties naar steden in heel Nederland te brengen. De beschikbaarheid van de fietsen van Donkey Republic in onze app laat zien dat consumenten behoefte hebben aan één app om al hun vervoersdiensten te boeken om zich van A naar B te verplaatsen."

Fietsen Donkey Republic volledig beschikbaar in mobiliteitsapp Gaiyo