Dit zijn de genomineerden voor de Fiets Innovatie Awards 2022

donderdag 17 februari 2022

De Koninklijke RAI Vereniging heeft in een persbericht de vijf genomineerden voor de Fiets Innovatie Awards 2022 bekendgemaakt. De Koninklijke RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17e keer. Op 10 maart wordt de Fiets Innovatie Award uitgereikt.

Een onafhankelijke jury bestaande uit experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, ANWB Media en RAI Vereniging zal de vijf genomineerden beoordelen. Bij de beoordeling kijkt de jury naar technische vernieuwing.

De genomineerden:

 1. Battery-box
  De Battery-box is geschikt voor het veilig laden van lithium ion E-bike batterijen. Bij een accubrand ontstaat er een explosieve druk, komen er giftige rookgassen vrij en loopt de temperatuur enorm op. De box houdt controle over het vuur.
   
 2. Reco One
  De Reco One is een 100 procent recyclebare E-bike. Naast het feit dat de fiets volledig recyclebaar is, wordt de fiets van het Duitse merk Advanced Ebike ook op een zeer duurzame manier geproduceerd.
   
 3. Tracefy GPS tracker
  Via de Tracefy-app wordt een gebruiker gewaarschuwd als zijn voertuig wordt verplaatst en hij niet in de buurt is. Als blijkt dat de E-bike gestolen is kan deze met de GPS-tracker eenvoudig worden teruggevonden.
   
 4. Batavus Finez remlicht
  Een speciaal ontworpen achterlicht verbetert de zichtbaarheid en veiligheid op fietspaden. Het achterlicht gaat aan op het moment dat de fietser remt, hierdoor wordt het achteropkomend verkeer tijdig gewaarschuwd.
   
 5. Ziemie fietsverlichting
  Deze fietslamp verlicht het onderlichaam van de fietser, waardoor de bewegende benen van de fietser zichtbaar worden. Op deze manier herkennen mensen de fietser automatisch als mens en zijn ze ook automatisch oplettender en voorzichtiger.


In 2021 won Ziemie de Tour de Force Innovatieprijs. Ook dit jaar wordt de Tour de Force Innovatieprijs uitgereikt, en het is nog mogelijk om innovatieve ideeën in te zenden. Dus wil jij net als Ziemie de Tour de Force Innovatieprijs winnen Schrijf je dan tot en met 20 maart in en maak kans op € 10.000,-!

Klik hier om een idee in te dienen