Fietsenwinkel Steelrides wint Rotterdamse circulariteitsprijs

dinsdag 24 november 2020

De Rotterdamse Fietsenwinkel Steelriders heeft de eerste Ster in Circulair ontvangen uit handen van wethouder Arno Bonte (duurzaamheid). De prijs is een prijs voor bedrijven die een voorbeeld zijn in circulair ondernemen, en moet circulaire bedrijven beter zichtbaar maken.

Wethouder Bonte: "Rotterdam wil een stad worden zonder afval, met een volledig circulaire economie waarin alle materialen hergebruikt worden. Ik ben trots op alle Rotterdamse ondernemers die daarin voorop lopen.”

Steelriders is gevestigd in het Schieblok. De fietsenwinkel is gespecialiseerd in het opknappen van fietsen om fietsen zo een tweede of derde leven te geven. Dit gaat vooral om 'vintage' jaren-70-rijwielen.

Nomineren van Ster in Circulair
De Ster in Circulair is een nieuwe Rotterdamse prijs die elke twee maanden zal worden uitgereikt aan een circulaire ondernemer. Kandidaten voor de prijs kunnen door iedere Rotterdammer worden genomineerd. Aandragen van een kandidaat kan via rotterdamcirculair.nl/sterincirculair. Een deskundige jury beoordeelt de nominaties en kiest iedere twee maanden een Ster in Circulair.