Fietsersbond en 9292 gaan samenwerken

dinsdag 22 maart 2022

Het openbaar vervoer en de fiets zijn een gouden combinatie. Iedere dag gebruiken honderdduizenden Nederlandse ov-reizigers de fiets en het ov om op hun plek van bestemming te komen. De samenwerking tussen de Fietsersbond en 9292, het grootste ov-platform van Nederland schept mogelijkheden om nieuwe diensten te ontwikkelen die waardevol zijn voor fietsende ov-reizigers. Zo maakt een nieuwe koppeling in de 9292-app het mogelijk om naast het plannen van een reis ook direct een fiets te huren.

Samenwerking

Het was in de 9292-app al langer mogelijk om bij het plannen van een reis voor het voor- en/of natransport van de fiets gebruik te maken. Begin maart is 9292 gestart met een pilot van de verhuur van fietsen. Deze functie heet “huren in de buurt” en is binnenkort voor alle gebruikers van de 9292-app beschikbaar.

Door samen te werken met de Fietsersbond kan 9292 ook de fietsroutes in de app verbeteren. Daarmee hoopt directeur Joost Mortier van 9292 dat het aantal mensen dat de fietst naast het ov gebruikt groter wordt.

Ook Fietsersbond directeur Esther van Garderen is enthousiast over de samenwerking met 9292. “Met de fiets en het openbaar vervoer kun je overal komen. Door met elkaar onze kennis over fietsen en openbaar vervoer te delen helpen we onze leden en gebruikers om nog makkelijker de keuze te maken voor een duurzame reis.”

Bron: Fietsersbond

Fotobron: Persbericht Fietsersbond