Toch een nieuwe proef met fietsreservering in de trein

maandag 7 maart 2022

Op het spoortraject tussen Gouda en Alphen aan den Rijn gaat de NS experimenteren met fietsreserveringen. Reizigers kunnen vanaf vandaag een fietsplek reserveren. Met deze proef hoopt de NS meer zekerheid geven op een fietsplek en de overlast door fietsen in R-net treinen voorkomen.

Eerder dit jaar werd nog bekendgemaakt dat de NS komende zomer geen nieuwe pilot gaat starten voor verplichte reservering voor het meenemen van een fiets in de trein. Eerdere pilots leverden bijna 200 klachten op. Destijds gaf de NS aan zich te willen concentreren op de terugkeer van reizigers na de Covid19-pandemie. De nieuwe proef op het traject tussen Gouda en Alphen aan den Rijn stond al op de planning en gaat dus gewoon door.

De proef

Reizigers kunnen 14 dagen voorafgaand aan hun reis een fietsplaats reserveren. Op de NS-app is te zien of er nog fietsplaatsen beschikbaar zijn. De reservering kan via de NS-app, de website, of via de klantenservice van de NS gemaakt worden. De nieuwe reserveringsproef duurt drie maanden.

Bron: Shutterstock