Waterlinieroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2022

maandag 6 december 2021

De Nederlandse langeafstand fietsroute de Waterlinieroute is één van de vier genomineerden voor de Fietsroute van het Jaar. De verkiezing is een initiatief van Hicle/Fiets en de Wandelbeurs en heeft als doel om de aanleg van kwalitatief goede fietsroutes te stimuleren in zowel binnen- als buitenland.

De drie andere genomineerden zijn de Badischer Weinradweg in Duitsland, de Royal Canal Greenway in Ierland en de Vlaanderenroute in België. Criteria bij de verkiezing zijn onder meer de staat van het wegdek, fietsfaciliteiten, de bewegwijzering en hinder van ander verkeer. Alleen nieuwe of recent gewijzigde fietsroutes komen in aanmerking voor de verkiezing.

LF-icoonroute

De Waterlinieroute werd afgelopen april als eerste volledig nieuwe Langeafstand-icoonroute gelanceerd. De route kreeg een eigen fietsgids met app, website en heldere bewegwijzering in twee richtingen.

Bekendmaking

Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs op 25 februari 2022 in Utrecht wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar werden onder meer de Nederlandse Kustroute en Zuiderzeeroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar. Uiteindelijk won in 2021 de Iron Curtain Trail (het gedeelte tussen het Oostenrijkse Gmünd en Bratislava in Slowakije).

Waterlinieroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar