City Deal Fietsen voor Iedereen gestart

donderdag 12 oktober 2023

Foto: Shutterstock

Voor het stimuleren van het hebben en kunnen fietsen is de komende 4 jaar bijna 3 miljoen euro beschikbaar. Het geld wordt beschikbaar gesteld door de City Deal Fietsen voor Iedereen. 

De City Deal richt zich met name op mensen, onder wie kinderen, die het fietsen niet zelf kunnen organiseren, om wat voor reden dan ook.

Om iedereen te kunnen laten fietsen is het nodig dat mensen toegang hebben tot een goede, veilige en passen de fietsen. Daarnaast moeten ze over de juiste vaardigheden beschikken om veilig te kunnen fietsen. Soms hebben mensen nooit geleerd om te fietsen of kunnen ze zich geen fiets veroorloven. En dat terwijl er in Nederland meer fietsen zijn dan mensen. Er zijn 23 miljoen fietsen, maar 12 procent van de Nederlanders vanaf 6 jaar heeft geen fiets en 20 procent van de mensen fietst nooit.

Om hier iets aan te doen is de City Deal Fietsen voor Iedereen gestart. 14 gemeenten, 6 maatschappelijke partners, 3 ministeries en 2 bedrijven ondertekenden onlangs de overeenkomst. Voor de komende 4 jaar is bijna 3 miljoen beschikbaar voor projecten in wijken, steden en landelijk gebied. 

Zie hier welke partijen zich hebben aangesloten bij de City Deal Fietsen voor Iedereen