Deelautovervoer in Weststellingwerf op basis van abonnement

donderdag 13 april 2023

foto: BeMup

In de Friese gemeente Weststellingwerf kunnen de inwoners vanaf volgend jaar gebruik maken van elektrisch deelautovervoer op basis van een abonnement. Aanbieder BeMup biedt elektrische auto's aan via een app, waarmee ze beloven dat de gebruiker binnen tien minuten op weg kan en dat dit voor lagere kosten kan vergeleken met een eigen auto.

BeMup levert vervoer op basis van een maandabonnement, waar de gebruiker kan kiezen uit een een aantal kilometers, te weten 200, 500 of 1000 kilometer. Heb je meer kilometers in je maandabonnement nodig, dan wordt de prijs per kilometer lager. De gebruikers kunnen overal binnen de gemeente vervoer aanvragen en overal in de gemeente naar toe worden gebracht.

Hiermee biedt BeMup de gemeente Weststellingwerf als eerste in ons land deze nieuwe vervoersoptie. De combinatie van kwaliteitstransport, gebruik van hernieuwbare energie, significante vermindering van het aantal auto’s en redelijke kosten voor de abonnees, maakt deze vervoersoptie tot toegevoegde waarde voor Weststellingwerf en uiteindelijk ook ver daar buiten. 

Voor deze pilot hoeft de gemeente geen speciale voorziening te creëren. BeMup maakt in Wolvega gebruik van een centrale hub waar hun elektrische vloot ter grootte van vijftig auto’s wordt geladen, onderhouden en schoongemaakt.

De inwoners van Weststellingwerf kunnen zich inmiddels aanmelden voor de vervoersdienst van BeMup. Als zich minimaal 400 gebruikers geregistreerd hebben, gaat de vervoersdienst eind van dit jaar van start.