Drenthe biedt netwerk van fietstransferia

dinsdag 2 mei 2023

foto: Shuttershock

Drenthe, de provincie bekend om haar prachtige natuur, breidt haar netwerk van fietstransferia uit. Met de toevoeging van vier nieuwe locaties is het netwerk compleet. Het doel van deze fietstransferia is om de recreatieve fietser te voorzien van alle benodigdheden voor een heerlijke fietstocht.

Op dit moment zijn er al fietstransferia in Appelscha, Emmen, Exloo, Frederiksoord, Gasselte, Veenhuizen, Orvelte en Ruinen. Dankzij de beschikbaar gestelde budgetten door de Gedeputeerde Staten van de provincie komen daar nu fietstransferia bij in Zuidlaren, Assen, Meppel en Coevorden. Op deze manier is er bij elk Nationaal Park en significant natuurgebied in Drenthe een fietstransferium, beheerd door een lokale fietsondernemer.

Alles voor een zorgeloze fietstocht

De fietstransferia bieden diverse soorten fietsen en tweewielers te huur aan voor recreatief gebruik. Naast verhuur van fietsen, kunnen fietsers er ook terecht voor onderhoud, reparatie en pechhulp. Op of nabij de fietstransferia is er bovendien horeca en informatie over fietsroutes aanwezig. Zo wordt het plannen van een zorgeloze fietstocht wel heel gemakkelijk.

De negen fietstransferia werken samen op het gebied van marketing en evenementen en wisselen kennis met elkaar uit. Er wordt zelfs gekeken naar de mogelijkheden om in de toekomst meerdaagse fietsarrangementen en bagagevervoer aan te bieden.