Q-Park opent eerste parkeergarage direct aan Schevenings strand

donderdag 30 maart 2023

Foto: Q-Park

Q-Park opent haar eerst parkeergarage direct aan het strand. De exploitant heeft een huurcontract gesloten voor twintig jaar met VolkerWessels Vastgoed voor de nieuwe parkeergarage in Scheveningen, Q-Park Strandweg. De parkeergarage moet in het vierde kwartaal van dit jaar de deuren openen. Er is plek voor 750 voertuigen.

 

Voor Q-Park is het de eerste parkeergarage direct aan het strand, en de eerste parkeergarage in Scheveningen. De parkeergarage is ontworpen door Team V Architectuur in samenwerking met Queeste Architecten en wordt gebouwd door Continental Car Parks. Na oplevering wordt Q-Park Strandweg aangekleed met een nieuw duinlandschap en daar bovenop zullen meerdere paviljoens voor horeca, detailhandel en recreatie worden gerealiseerd. Bij de ingang van de parkeergarage aan de Strandweg zal JM Snacks een nieuw horeca-paviljoen laten bouwen. Het nieuwe duin wordt straks een mooie ontmoetingsplek met uitzicht over boulevard en strand. 

Q-Park Strandweg maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd om ruimte te maken voor de aanwezige visverwerkende bedrijven én om de boulevard te versterken met nieuwe werkgelegenheid, nieuwe bedrijvigheid en horeca.