Aansluiting Amsterdam bijna rond

dinsdag 29 november 2011
timer 2 min
De aansluiting van Amsterdam op het Nationaal Parkeer Register is bijna rond. Op 1 januari 2012 wordt het huidige Amsterdamse belparkeersysteem officieel buiten werking geplaatst en neemt het Servicehuis Parkeren die taken over.  
Aansluiting Amsterdam bijna rond

Tijdelijk dubbel systeem


In de maand november worden de laatste voorbereidingen uitgevoerd. Zo worden nu alle vergunningen in het Nationaal Parkeerregister geladen. Eerder waren alle belproviders al aangesloten. Ook de parkeerautomaten zijn inmiddels aangesloten op het nieuwe register. .
Zodra alle elementen van het Servicehuis goed draaien, heeft Amsterdam tijdelijk een dubbel uitgevoerd parkeersysteem. Vervolgens wordt na verloop van tijd het huidige systeem uitgezet. Dat gebeurt uiterlijk 1 januari 2012, zo heeft de gemeente besloten.

Ontzorging en betere inrichting

Amsterdam kijkt uit naar de overstap. Joyce Zwaam, gemeente Amsterdam: “De hele IT infrastructuur was destijds ondergebracht bij een eigen dienst die daar oorspronkelijk niet op toegerust was. Het beleggen van taken elders in de gemeente hield ook in dat dit bij deze dienst zou verdwijnen, dus er moest sowieso een andere plek worden gevonden.

Daarnaast is ook de ontzorging van de contracten een bijkomend voordeel. “Tot nu zijn er 4 providers actief in Amsterdam. Met het ontsluiten van een grotere markt (landelijk) komen er meer providers en dat zou dus meer contractbeheer betekenen wat nu door SHPV wordt geregeld.”
 

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>