Accurate parkeerverwijzing met SENSIT

dinsdag 10 januari 2012
timer 2 min
Het vinden van een vrije parkeerplek is een grote bron van ergernis voor automobilisten. Doelloos rondrijden, strijden voor een vrije plek en onnodig veel tijd en energie verspillen behoort met SENSIT van Nedap AVI tot de verleden tijd.  
Accurate parkeerverwijzing met SENSIT


Directe verwijzing


Met SENSIT grondsensoren van Nedap AVI is het mogelijk om chauffeurs direct te verwijzen naar een vrije parkeerplek. Het systeem detecteert de voertuigbezetting per parkeerplek op straatniveau of in garages. Via deze bijzondere sensortechnologie kun je de actuele status inzien en de automobilist goed informeren over de beschikbare plekken op een locatie. En dus zorgen voor een betere geleiding naar een vrije parkeerplek.

Optimaliseer parkeerbezetting in steden


In veel steden is een meerderheid van de parkeervoorzieningen op straat te vinden. Op straat maken parkeerplekken vaak deel uit van de openbare ruimte, als onderdeel van de infrastructuur in de stad. Maar tot nu toe was het vinden van een beschikbare parkeerplaats een kwestie van je ogen goed openhouden, wat parkeren vaak omslachtig en inefficiënt maakt. Nu, met de komst van SENSIT, kan informatie over actueel beschikbare parkeerplaatsen op afstand toegankelijk worden gemaakt, door verwijzing naar een beschikbare parkeerplaats aan te bieden via bijvoorbeeld dynamische bewegwijzering of je smartphone.

Hoe het werkt


De draadloze SENSIT sensoren worden op iedere parkeerplaats gemonteerd (plakken of boren) en gevoed door een interne batterij met een levensduur van maximaal tien jaar. De sensoren op de parkeerplaatsen communiceren draadloos met centraal gemonteerde relais knooppunten, die de informatie rechtstreeks doorstuurt naar een centraal parkeergeleiding systeem. Iedere sensor maakt gebruik van zowel een infrarood oog als een magnetisch veld om de aanwezigheid van een voertuig te detecteren. Dit maakt de output zowel zeer betrouwbaar en actueel. Deze dubbele sensor technologie en een speciale detectie algoritme zorgt voor een hoge nauwkeurigheid bij het bepalen van de parkeerbezetting.

Eenvoudige installatie


De SENSIT technologie is eenvoudig te installeren in een bestaande parkeer (garage) infrastructuur. En omdat het een volledig draadloze oplossing is, is slechts een kleine hoeveelheid installatie werk nodig. De technologie wordt al ingezet op parkeerplekken en -terreinen over de hele wereld. En meer parkeer gerelateerde toepassingen zijn mogelijk.
 

Terug naar overzicht producten >>>