BCycle introduceert de RFID fietstag voor fietsenstallingen

dinsdag 1 oktober 2013
timer 2 min
Gemak en snelheid: registreren, verwijzen, toegangsverlening en 100% automatisch betalen. Labels aanbrengen, barcodes scannen, persoonlijke controles: het is niet meer nodig met de RFID fietstag van BCycle: een nieuwe ontwikkeling op het gebied van fietsenstalling automatisering. Het systeem is geschikt voor betalen, verwijzen, registreren en toegangscontrole. Het 'geheim' schuilt in de passieve RFID fiets-chip die in de spaak van de fiets wordt aangebracht, de zogenaamde fietstag. 

BCycle introduceert de RFID fietstag voor fietsenstallingen

De techniek dient de mens
De mogelijkheden van de RFID fietstag zijn groot. Wilt u de fietsenstalling onbemand laten werken? Het kan: 24 uur per dag, zeven dagen in de week. De RFID fietstag biedt ook de fietser meer gemak, service en een snellere doorstroming doordat de chip bij het passeren automatisch wordt uitgelezen. Op een display staat of er in- of uit gefietst wordt en hoeveel vrije plaatsen er nog zijn in de sectoren van de fietsenstalling. Kortom: techniek dient de mens.

Weesfietsen verleden tijd
Weesfietsen vormen een enorme kostenpost. Met de RFID behoren weesfietsen tot het verleden. Als een fiets langer dan de vooraf vastgestelde periode in de stalling staat, dan registreert het systeem dit – zelfs als de fiets buiten het rek staat. U bent dan in staat adequaat op te treden en zo de capaciteit van uw fietsenstalling optimaal te benutten.

Voor de fietser: RFID fietstag/-clip en de fietstaghouder
De passieve RFID fietstag bestaat voor de fietser uit twee onderdelen: een kaart en de fietstaghouder. De bankpasformaat kaart bestaat uit twee delen. Eén gedeelte van de kaart kan worden afgebroken en voorzien van een andere chip, bijvoorbeeld een Mifare, NFC chip of een barcode. Speciaal voor (anonieme) dagstallers is de fietsclip ontwikkeld. De fietsclip is snel en eenvoudig te plaatsen en telkens herbruikbaar, dag na dag. Door toepassing van de fietsclip blijft de functionaliteit van betalen, registreren en verwijzen volledig in tact. Aan een spaak van de fiets bevindt zich de robuuste, waterdichte en schokbestendige fietstaghouder. Deze is vervaardigd van volledig recyclebaar materiaal, eenvoudig te plaatsen in ieder spaakfietswiel en moeilijk te verwijderen.

Voor de beheerder: fietstag lezerkast en het back-office systeem
Zonder hak- of breekwerk kan de kast snel en eenvoudig overal geplaatst worden waar een 230V aansluiting is. Het back-office systeem is volledig webgebaseerd..

Geen investering
De investering bedraagt € 0,00. U betaalt enkel een klein vast bedrag per geparkeerde fiets.