Begeleiding naar dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats

woensdag 2 maart 2016
timer 3 min
Nedap en Cross kondigen een strategisch partnerschap aan dat zich richt op het optimaliseren van verkeersstromen in steden. Door het parkeer sensorsysteem SENSIT te integreren in het verkeersmanagement- en informatiesysteem InVipo, kan de real-time informatie over het gebruik van parkeerplaatsen in straten nauwkeurig worden gemonitord. Hierdoor worden automobilisten die op zoek zijn naar een parkeerplaats actief begeleid naar de dichtstbijzijnde vrije plek.

Het Tsjechische bedrijf Cross is ontwikkelaar en fabrikant van het adaptieve verkeersmanagement- en informatiesysteem InVipo. Nedap is ontwikkelaar en producent van het draadloze voertuigdetectiesysteem SENSIT. Het eerste ITS project dat wordt geïmplementeerd door Cross, geïntegreerd met SENSIT, zal worden aangekondigd op Intertraffic Amsterdam van 5 tot 8 april 2016. 


Intelligent verkeersmanagement

De volledige integratie van SENSIT in InVipo biedt Cross uitgebreide kennis over verkeersbewegingen door de gehele stad. Dit stelt de lokale overheden in staat om verkeersdiensten te ontwikkelen voor de burgers. Op basis van real-time verkeersgegevens kunnen weggebruikers de best beschikbare route naar hun bestemming selecteren. Dit intelligente verkeersmanagementsysteem verlaagt reistijden, verbetert de verkeersdoorstroming en vermindert de CO2-uitstoot.

"In een tijd waarin verkeersmanagement een steeds belangrijkere rol speelt, is het vinden van een technologisch sterke partner van cruciaal belang. Cross is dan ook blij met de samenwerking met Nedap, omdat beide bedrijven streven naar een slimme aanpak van mobiliteit door geavanceerde oplossingen aan te bieden in hun vakgebieden,” zegt Tomáš Ju?ík, CEO van Cross. 


Real-time parkeerinformatie

Nedap’s SENSIT bestaat uit draadloze parkeersensoren die detecteren of een parkeerplaats bezet is en hoe lang deze al bezet is. Deze real-time informatie wordt doorgegeven aan de SENSIT Software. De actuele bezetting status en de duur van de bezetting per parkeerplaats wordt vanuit de cloud beschikbaar gemaakt voor integratie. SENSIT biedt de mogelijkheid om het gebruik van parkeerplaatsen te monitoren en te handhaven. Geïntegreerd met InVipo biedt  deze parkeerdata gemeenten en parkeerexploitanten de mogelijkheid om het gebruik van de bestaande parkeerfaciliteiten te verhogen, en om het aantal automobilisten dat op zoek is naar een parkeerplaats te verminderen.


“We zijn erg blij dat Cross Nedap heeft geselecteerd en de bewezen kwaliteit van het SENSIT systeem heeft erkend. Cross is een pionier in de verkeerindustrie. We zijn nu in staat om een complete oplossing voor het verbeteren van de stedelijke mobiliteit te bieden,” zegt Ido Wentink, Business Development Manager bij Nedap.


Tijdens Intertraffic, van 5 tot 8 april in de RAI Amsterdam, tonen Cross en Nedap deze gezamenlijke oplossing. Bezoek Cross op stand 10.111 voor meer informatie over wegverkeer technologieën en bezoek Nedap op stand 02.114 om meer te weten te komen over SENSIT.

Actieve begeleiding naar vrije parkeerplaats