Beschikbaar stellen verkeersdata om bereikbaarheid te verbeteren

maandag 17 juni 2013
timer 2 min
Met de nieuw ontwikkelde tool Open Data Service van TrafficLink kunnen kleine en grote gemeenten en steden voortaan gemakkelijker hun verkeersdata realtime exporteren naar het NDW, andere gemeenten of open data-afnemers zoals app-bouwers. Het openen van verkeersdata maakt de weg vrij voor product- en (mobiele) diensteninnovatie zoals interessante applicaties en visualisaties die er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat steden beter bereikbaar worden.

Beschikbaar stellen vekeersdata om bereikbaarheid te verbeteren

Veel leveranciers zoals app-bouwers profiteren maar al te graag van de schat aan verkeersdata waarover gemeenten beschikken. Het feit dat deze nu zo eenvoudig beschikbaar komen, biedt dus kansen en mogelijkheden voor zowel de gemeenten als leveranciers. Uiteindelijk zijn het uiteraard bezoekers, inwoners en bedrijven die profiteren van de innovaties en daarmee de verbeterde bereikbaarheid.

 Verkeersdata delen
Steeds vaker kiezen gemeenten ervoor om hun verkeersproblemen in samenwerking met aangrenzende gemeenten op te lossen. In zo'n samenwerking is het heel belangrijk dat de diverse partijen hun verkeersdata op eenvoudig wijze rechtstreeks met elkaar, of via het NDW kunnen uitwisselen. Dankzij slimme meetsystemen langs de weg beschikken veel Nederlandse gemeenten over enorme hoeveelheden waardevolle verkeersdata. Open Data Service van TrafficLink zorgt ervoor dat deze verkeersdata eenvoudig realtime te exporteren is.

Open Data Service: sneller en eenvoudiger
De Open Data Service van TrafficLink kan veilig met nagenoeg alle meetsystemen contact maken. Het verzamelt een diversiteit aan realtime verkeersdata zoals reistijden, intensiteiten, openbaar vervoer, parkeerdata, verkeerslichten, etc. en distribueert deze vervolgens in een helder, eenduidig format. Het delen van realtime open verkeersdata wordt zo sneller, eenvoudiger en goedkoper. Dankzij de korte implementatietijd en de eenvoudige drag-and-drop techniek, kunnen gemeenten bovendien snel met de Open Data Service van start.