Betaald parkeren bij nieuwbouw ziekenhuis Bernhoven

woensdag 26 juni 2013
timer 2 min
Twee ziekenhuizen in Oss en Veghel zijn gefuseerd en werken sinds 1 april in het nieuw gebouwde Bernhoven ziekenhuis  in Uden. In deze periode is ook betaald parkeren ingevoerd voor bezoekers.

Betaald parkeren bij nieuwbouw ziekenhuis Bernhoven

De parkeervoorziening, welke in bezit is van de gemeente,  is opgedeeld in tweeën. 600 parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor het personeel die gratis hun auto mogen parkeren.

De overige 600 plaatsen zijn voor bezoekers. Zij moeten betalen voor parkeren. De tarieven zijn € 1,25 per uur met een maximum van € 5,00 per dag. Men kan zowel met contant geld als de bankpas betalen.

Wennen


Scanton Parking+ heeft de parkeerapparatuur op basis van de Touchline productserie geleverd. De inwerkingstelling van het nieuwe parkeersysteem, verliep niet geheel zonder invoeringshobbels. De eerste dagen was het voor iedereen wennen en stonden er af en toe lange rijen voor de betaalautomaten. Het bleek al snel dat er voor de drukke piekmomenten onvoldoende  betaalautomaten waren opgesteld, dit is opgelost door een extra betaalautomaat bij te plaatsen. Een woordvoerder van de gemeente verwoordt het als volgt: “Een nieuw ziekenhuis kent opstartproblemen. De communicatie tussen onderdelen van het parkeersysteem was nog niet optimaal. Een redelijk deel van de problemen is ook  veroorzaakt door de gebruikers die te snel willen, niet goed lezen et cetera. Kortom: het is even wennen.”

Kentekenherkenning bij in- en uitritten


De parkeerlocatie is voorzien van kentekenherkenning bij in- en uitritten. Zodra het parkeertarief is betaald opent de slagboom bij de uitrit automatisch.  

Webportal


Binnenkort zijn de week- en maandkaarten voor het ziekenhuis en het aangrenzende zorghotel ook via een internet webportal beschikbaar. Bezoekers kunnen dan eenvoudig online een parkeerkaart bestellen en op basis van het kenteken de parkeervoorziening op- en afrijden. De online webportal services worden geleverd door TKH Parking Solutions.