Boeken en reserveren parkeerplaatsen succes

maandag 12 augustus 2013
timer 3 min
Parkeerders zoeken steeds vaker online naar parkeermogelijkheden: de parkeerder weet graag voor aanvang waar dichtbij en goedkoop kan worden geparkeerd. Voor deze groep parkeerders biedt P1online boeken en reserveren van parkeerplaatsen. 

Boeken en reserveren parkeerplaatsen succes

20voor020.nl 


Door een parkeerplaats te boeken of reserveren weet de parkeerder vooraf wat de kosten zijn en is er in sommige gevallen ook sprake van plaatsgarantie. In juni 2011 is P1 in Amsterdam begonnen met de actie 20voor020.nl. Bij deze actie kunnen bezoekers uiterlijk één dag voor aankomst een parkeerplaats boeken voor € 20,- in de P1 Parking Amsterdam centre. Voor € 20,- kunnen zij 24 uur parkeren en zijn zij verzekerd van een parkeerplaats. 

Online zoekgedrag


P1 brengt de actie 20voor020 onder de aandacht bij de parkeerconsument door in te spelen op het online zoekgedrag. Hierbij wordt niet alleen gefocust op het paid kanaal van zoekmachines, maar ook op het organic kanaal. Door middel van de juiste acties op communicatiekanalen en het optimaal in de gaten houden van zoekmachineoptimalisatie weet ook de organic bezoeker de website van 20voor020 te vinden. Ruim 60 procent van de boekingen voor 20voor020 vindt namelijk plaats via het organic verkeer op Google. In totaal is het aantal klanten van de actie 20voor020 met 38 procent gestegen ten opzichte van 2012. Verwacht wordt dat het aantal klanten ook de komende jaren verder zal stijgen. 

Reserveren = goedkoper parkeren 

In de gemeente Apeldoorn is P1 in augustus 2013 gestart met de actie ‘reserveren = goedkoper parkeren’. De parkeerconsument krijgt bij deze actie een korting op het geldende kortparkeer tarief wanneer van tevoren het kenteken en e-mail adres wordt opgeven op de website. Deze actie wordt, net als bij 20voor020, onder de aandacht gebracht door gebruik te maken van verschillende communicatiekanalen en door internet (organic en paid). 

P1-kaart 

Een andere mogelijkheid die P1 biedt om een parkeerplaats te boeken is met P1-kaart. Met P1-kaart verkoopt P1 voor een gemeente in Nederland gereserveerde plaatsen in een van de openbare parkeergarages. Door gebruik te maken van P1-kaart is P1 in staat om voor deze gemeente het bezettingscijfer te laten stijgen. Bijkomend effect is dat er minder zoekverkeer ontstaat en dat de parkeerbezetting op straat daalt. 

E-mail marketing 

Iedereen die een boeking of reservering doet laat een e-mail adres achter waarnaar vier keer per jaar een nieuwsbrief wordt verzonden. Via deze nieuwsbrief blijft de boeker op de hoogte van de acties van P1 en evenementen in de buurt van een parkeergarage en/of het centrum van de stad. Naast deze informatie ontvangt de boeker ook een korting op een artikel, activiteit of evenement in de buurt van parkeerlocatie van P1.