De eerste indruk van een stad: parkeergarages

dinsdag 21 maart 2023

Nu gemeenten er steeds vaker voor kiezen om auto’s te parkeren in parkeergarages in plaats van op straat, gelden parkeergarages steeds meer als eerste indruk van een binnenstad. En voor een optimale eerste indruk krijg je vaak maar één kans. Belangrijk dus om te weten wat bezoekers belangrijk vinden in een parkeergarage.

Uit onderzoek van Meet4research en Goudappel in samenwerking met gemeente Leiden blijkt dat toegankelijkheid en sfeer de twee belangrijkste aspecten zijn voor een optimale beleving van de parkeergarages én dus een goede indruk van de stad.

Onderzoek naar parkeerbeleving
Het onderzoek toont aan dat de beleving van een parkeergarage wordt bepaald door verschillende factoren: dissatisfiers en satisfiers. Dissatisfiers zijn basisfactoren die tot vermijdingsgedrag kunnen leiden wanneer ze onvoldoende geregeld zijn, bijvoorbeeld een werkende lift. Satisfiers zijn juist de factoren die tot toenaderingsgedrag leiden wanneer ze op orde zijn, zoals een duidelijke looproute (Nieuwenhuis & Schotma, 2023).

Het parkeerbelevingsonderzoek is uitgevoerd in twee garages in Leiden en hieruit zijn de 4 belangrijkste aspecten voor bezoekers vastgesteld:

  1. Toegankelijkheid
  2. Sfeer
  3. Veiligheid
  4. Comfort

Dit onderzoek laat dus goed zien waar opgelet moet worden bij het renoveren of ontwerpen van parkeergarages.

Bouwstenen voor de perfecte parkeergarage
Zoals het onderzoek al aantoont, is de perfecte parkeergarage niet zomaar gebouwd en moet er met onder andere vier belangrijke aspecten rekening gehouden worden. Hoe dit gerealiseerd kan worden? Triflex helpt hier graag bij!

Of het nu gaat om het creëren van een veilige uitstraling of een logische routing, met de esthetische en functionele oplossingen van Triflex krijgt iedere parkeergarage een eigen identiteit. Een goede afdichting en bescherming van de ondergrond is een vanzelfsprekendheid. Met de systemen van Triflex worden lekkages in parkeerdekken voorkomen doordat details en grote oppervakken naadloos en waterdicht worden afgewerkt. Een perfect afgedicht parkeerdek dat ook nog eens beschermd wordt tegen weersinvloeden, vuil, brandstoffen en slijtage.  

Het kleurenspectrum van Triflex biedt vele kleuren en verschillende afwerkingen. Zo wordt de parkeergarage optimaal afgestemd op de bouwstijl, wat weer zorgt voor ontwerpvrijheid én een optimale beleving voor de bezoekers. Bovendien wordt er voor een veilige omgeving gezorgd door de antislipstructuur in onze systemen.

Alles weten over parkeergarages? Download GRATIS onze whitepaper ‘Bouwstenen voor de perfecte parkeergarage’

Benieuwd naar de mogelijkheden, advies op maat of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via +31 (0) 38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of vul het contactformulier. We helpen u graag.

Triflex: Parkeergarage Rotterdam centrum
Triflex: Parkeerdek Gamma Rotterdam
Triflex: Parkeergarage Rotterdam
Triflex: Parkeergarage Rotterdam