De opmars van de ingenieur 

donderdag 17 november 2022

Het congres van NL Ingenieurs stond in het teken van hun verjaardagsfeest. Op 3 november vierden zij het 105-jarig bestaan van de vereniging. Voorzitter Carla Moonen opende het congres met het benoemen van de veranderingen ten opzichte van 105 jaar geleden: "Als het ingewikkeld wordt, komen ingenieurs aan tafel. Dat was 105 jaar geleden nog niet het geval." Zij riep op om te genieten van de opmars van de ingenieur.

Dit werd direct opgepakt door JongNLingenieurs met de overhandiging van een Manifest. Lex Halsema, lid van de Raad van Toezicht, benoemde daarnaast De Beweging. De Beweging is een onderdeel van NLIngenieurs, die Koninklijke NLingenieurs de afgelopen maanden in gang heeft gezet. Hij riep daarbij op om aan te haken. 

Keynote speakers Verali von Meijenfeldt en Yannick Dujardin wisten de zaal te inspireren met hun toekomstvisie en wijze van toekomstdenken waarin ze beschrijven hoe de inrichting van Nederland in 2050 eruit kan zien. Hierna werden er in vier verschillende break-outsessies het gesprek werd gevoerd over hoe duurzaamheid beter in projecten verweven kan worden. Na de uitreiking van de vak- en publieksprijs van de Doe&Durf Competitie aan team Sweco gaf Tim van Hattum een positieve kijk op de Ingenieuze Stad van de toekomst. Directeur Willemien Bosch sloot het congres af met haar conclusies van de dag. Daarna proostten de congresdeelnemers vol energie en frisse (duurzaamheids)zin op een geslaagde dag.

Bekijk de videoterugblik van het congres.Bekijk het fotoverslag van het congres.