Detailhandel Nederland hekelt tariefberekening parkeergarages

maandag 4 maart 2013
timer 1 min
 Sinds 2005 publiceert Detailhandel Nederland jaarlijks de Nationale Parkeertest. De organisatie stelt dat voor bezoekers van winkelcentra de parkeertarieven van groot belang zijn. Hun bevindingen worden in de parkeertest weergegeven. Zo stelt Detailhandel Nederland dat de berekening van tarieven veel beter kan.  

Detailhandel Nederland hekelt tariefberekening parkeergarages

Uit de test blijkt dat de tarieven in 2013 voor een uur parkeren in een parkeergarage met gemiddeld 9% gestegen. Gemeenten zijn terughoudend geweest met het verhogen van de tarieven voor parkeren op straat. Deze tarieven stegen gemiddeld met 2%.

Tevens wordt in de test aandacht besteed aan het parkeren per tijdseenheid. De grote tijdseenheden, zoals betalen per 50 minuten, zijn de organisatie een doorn in het oog. Men stelt dat bij 16% van de parkeergarages sprake is van een onredelijke, verwarrende tijdseenheid. Als voorbeeld wordt parkeergarage Noordeinde in Den Haag genoemd. Hier wordt een tarief van €3,- gerekend voor 55 minuten parkeren. De consument moet voor een uur parkeren €6,- betalen.

Klik hier voor het volledige rapport