Directie Fietsersbond en Wandelnet lopen voorop bij Nationaal Fietscongres

donderdag 25 mei 2023

De directeuren van de Fietsersbond en Wandelnet wandelen op donderdag 22 juni samen met de bezoekers van het Nationaal Fietscongres van station Dieren naar de congreslocatie Landgoedhotel Avegoor. En dragen in verschillende sessies op het congres hun steentje bij. 

Bezoekers van het Nationaal Fietscongres kunnen de congresdag plezierig starten met een wandeling van station Dieren naar de congreslocatie Landgoedhotel Avegoor. Onderweg kunnen bezoekers bijpraten met Ankie van Dijk, directeur Wandelnet en Esther van Garderen, directeur Fietsersbond, over welke sessies ze willen bezoeken, wat men na afloop van het congres mee naar huis hoopt te nemen of waarom we toch zo weinig bewegen tijdens een werkdag. De wandeltocht start om 9 uur vanaf het P&R terrein van station Dieren en duurt ongeveer 30 minuten.

Tour de Force Initiatiefprijs en sessies

De Fietsersbond verzorgt verschillende sessies op het Nationaal Fietscongres: een walkshop over fietsen in het donker, een sessie over inclusief fietsen en een workshop waarbij je in de belevingswereld duikt van de driewieler en handbiker. 
Ook wordt de Initiatiefprijs 2023 van de Tour de Force op het congres uitgereikt. Esther van Garderen heeft samen met Peter Meij, voorzitter Tourleiding van de Tour en Force, en programmamanager Ronald de Haas als jurylid mooie initiatieven langs zien komen. De verkiezing van de winnaar en de uitreiking van de Initiatiefprijs vindt plaats op het congres. 

Mengen fietsers en voetgangers

Ankie van Dijk neemt deel aan het panelgesprek over het mengen van fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers maken op veel plaatsen gemengd gebruik van dezelfde ruimte. Denk bijvoorbeeld aan winkelgebieden. Maar ook in het bos komen ze elkaar tegen op onverharde paden of bijvoorbeeld in het buitengebied waar wel fietspaden zijn maar geen voetpad aanwezig is. Hoe faciliteer je veilig mengen? Waar doe je dat wel en in welke situatie beter niet? Onder leiding van Bram Douwes wordt een gesprek gevoerd over botsende belangen, samenwerken, (ervaren) verkeersveiligheid, oplossingen en begrip.

Kom ook naar het Nationaal Fietscongres 

Op 22 juni 2023 vindt het Nationaal Fietscongres plaats, met het thema ‘Natuurlijk Innovatief’. Het precongres is op woensdag 21 juni. Kom ook naar het grootste fietscongres van Nederland om bij te praten, kennis te vergaren en kennis te maken! Meer informatie vind je hier