Duurzame parkeergarage als groen verdienmodel

woensdag 15 mei 2013
timer 2 min
Vorig jaar gaf Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC) tijdens de Inspiratiedag Parkeren de aftrap voor het ontwikkelen van BREEAM-NL duurzaamheidscertificaten voor parkeergarages, zowel voor nieuwbouw als voor bestaande garages. Een jaar later is de eerste bèta versie gereed en kan uitgebreid getest worden door geïnteresseerden. Op de Inspiratiedag Parkeren op 18 juni 2013 presenteert de DGBC deze versie. 

Duurzame parkeergarage als groen verdienmodel

 

Duurzaamheid is norm geworden

Een duidelijk kader voor het duurzaam ontwikkelen, bouwen en renoveren van parkeergarages ontbreekt op dit moment nog in Nederland. En dat terwijl er grote vraag naar is. In andere sectoren, denk bijvoorbeeld aan kantoorgebouwen, wordt bijna geen enkel groot project meer opgeleverd zonder duurzaamheidscertificaat van BREEAM-NL. Duurzaamheid is een norm geworden.

 

Ook voor parkeergarages

Ook voor parkeergarages is dit certificaat van belang. Met duurzame garages kan een bijdrage geleverd worden aan een beter bereikbare binnenstad, een betere leefomgeving en leefklimaat. Ook de gebruikers en medewerkers van de garages hebben er baat bij. Zo verbetert het binnenklimaat van de garage en kan ook de inrichting beter getoetst worden op de duurzaamheidsprestatie.

 

Meedoen met de pilot?

In juli wil de DGBC de eerste pilots uitrollen. U kunt ook meedoen en zo de duurzaamheidsprestaties van uw (nieuw te bouwen) parkeergarage concreet maken. Op deze manier kan ook uw parkeergarage een groen verdienmodel worden. Vanaf 18 juni 2013 is de beta versie beschikbaar als download op www.dgbc.nl.