Efteling wil VIP-parking invoeren

dinsdag 11 oktober 2016
timer 1 min
Vanwege het groeiende aantal bezoekers en de verwachte uitbreiding van de Efteling is er een plan gemaakt voor VIP-parkeerplaatsen. Op dit moment kost parkeren tien euro, de prijs zal voor een VIP-parkeerplaats hoger zijn, is te lezen in het nieuwe ontwerp-masterplan 'Wereld van de Efteling 2030'.

Het idee is een zogenaamde 'vip-parkeervoorziening' te creeëren die vóór de hoofdingang ligt. Mensen die extra willen betalen, kunnen dan dichtbij de ingang van het park hun bolide stallen. 


Voorbeelden in het buitenland

De Efteling zou niet het eerste pretpark zijn met een vip-parkeerplaats. PortAventura World in Spanje maakt gebruik van hetzelfde principe, net als Walt Disney World in Amerika. Daar kost 'preferred parking' dichtbij de ingang 35 dollar per dag, tegenover 20 dollar voor reguliere plekken. 


De Efteling wil in 2020 vijf miljoen bezoekers trekken. In 2030 moet dat aantal gegroeid zijn naar zo'n zeven miljoen gasten per jaar. Het is de bedoeling dat het attractiepark de komende jaren wordt uigebreid met acht hectare. Volgens de huidige planning wordt het parkeerterrein op den duur verplaatst om nog meer ruimte te maken voor nieuwe attracties.

Efteling wil VIP-parkeren invoeren.