Executoriale veiling parkeergarage in Noordwijkerhout

dinsdag 21 januari 2014
timer 2 min
Het project Coremolen in Noordwijkerhout is vorig jaaropgeleverd. Het project bestaat uit 128 starterswoningen, diverse winkelpanden en een ondergrondse parkeergarage die plaats biedt aan 178  auto's. De projectontwikkelaar kan echter niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen waardoor het bouwbedrijf Heembouw de garage niet vrij geeft. Een executoriale veilig van de parkeerkelder is het gevolg.

Executoriale veiling parkeergarage in Noordwijkerhout

Van der Poel project ontwikkeling is ambitieus gestart met de ontwikkeling van project Coremolen. Als gevolg van het feit dat de verkoop niet loopt zoals verwacht, 30 van de 128 appartementen zijn nog altijd niet verkocht, kan de projectontwikkelaar niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen.

En dat is reden voor bouwbedrijf Heembouw, welke plan Coremolen heeft gerealiseerd, om de parkeergarage niet vrij te geven. Een groot hek om de parkeerkelder verhindert de doorgang. Een woordvoerder van het bedrijf geeft aan dat zij het recht van retentie uitvoeren.

Online veiling


Voor 30 januari a.s. staat een online veiling gepland, De veiling wordt gehouden via het online veilingplatofrm BOG-auctions.com. Men hoopt daarmee dat een deel van de openstaande posten van Heembouw betaald kan worden en uiteraard dat de garage snel geopend wordt door de nieuwe eigenaar. Zodat niet alleen de bewoners van de appartementen maar ook het winkelend publiek de auto in de nieuwe garage kan parkeren.

Veilingsvoorwaarden


Op het moment van publiceren zijn de veilingsvoorwaarden nog niet definitief vastgelegd. De redactie van PARKEER24 hoopt donderdag aanstaande meer te weten. Dan staat een gesprek met de behandelaar van deze zaak, werkzaam bij  CMS Derks Star Busman, op de rol.