Deelnemers maken fietsfeest van 10e editie Omloop van Zandvoort

maandag 25 maart 2024

Op zondagochtend 24 maart startte de uitverkochte 10e editie van de Omloop van Zandvoort in de pitstraat van Circuit Zandvoort. Verspreid over meerdere startgroepen vertrokken 4.000 fietsers voor hun tocht van 40, 80, 100 en 120 km door de omgeving. Het goede doel was Stichting ALS Nederland, die voor de start een cheque met het recordbedrag van € 12.539,- kreeg uitgereikt.

Fietsfeest ondanks weersomstandigheden De deelnemers kregen onderweg te maken met herfstachtig weer: veel buien en een forse westenwind. De weersomstandigheden mochten de pret echter niet drukken, want ze maakten er een fantastische fietsdag van.

De ronde over het circuit is het meest geliefde onderdeel van de Omloop van Zandvoort. Het grootste deel van de fietsers nam alle tijd om hier volop selfies en video’s te maken. Er waren echter ook best veel fanatiekelingen die de beste tijd op het Strava-segment wilden neerzetten. Na het circuit gingen de 40 km-deelnemers via het duingebied richting Aerdenhout. De deelnemers die 80, 100 en 120 km fietsten, reden richting Zuid-Holland naar Paviljoen Loef, aan de rand van Haarlem. De deelnemers aan de twee langste afstanden, de 100 en 120 km, fietsten daarna door Spaarnwoude. Onderweg stonden bij de rustpunten enthousiaste vrijwilligers klaar om de deelnemers een stempel en iets lekkers te eten en drinken te geven.

Recordbedrag voor Stichting ALS Nederland Stichting ALS Nederland zet zich in voor een oplossing voor ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Dit jaar was de stichting opnieuw het goede doel voor dit evenement. De deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen, maar velen kozen er ook voor om extra geld in te zamelen door middel van een sponsoractie. Dankzij de vrijwillige donaties en sponsoracties werd er een recordbedrag van € 12.539,- opgehaald.

Meer fietsevenementen De 11e editie van de Omloop van Zandvoort staat in de planning voor zondag 30 maart 2025. Tot die tijd organiseert sportorganisatie Le Champion nog meer leuke en uitdagende fietsevenementen, zoals de Ronde van Noord-Holland. Deze lenteklassieker wordt op zaterdag 20 april voor de 50e keer gehouden. Inschrijven voor 85, 110 of 160 km kan via www.rondevannoordholland.nl.