Fietsersbond Assen pleit voor meer stallingsplekken binnenstad

donderdag 20 januari 2022

Het Koopmansplein in Assen staat regelmatig vol met fietsen. Deze fietsen worden veelal buiten de stallingsvakken neergezet, dit zorgt voor overlast en onveilige situaties, aldus De Fietsersbond. Volgens de Fietsersbond zijn extra stallingsplaatsen nodig om het centrum van Assen fietsvriendelijker te maken (Bron: RTV Drenthe).

Fietsparkeercampagne

Eind 2021 ging in Assen al een campagne van start die bezoekers van de Drentse hoofdstad bewust moest maken van alternatieve stallingsplaatsen. In het centrum van Assen liepen tijdelijk gastdames en -heren rond om fietsers te wijzen op de verschillende fietsparkeerlocaties. Gelijktijdig met de campagne werd in Assen een pop-up fietsenstalling geopend.

Dynamische fietsenrekken

De Fietsersbond denk in Assen actief mee in de zoektocht naar nieuwe fietsparkeerlocaties. Voor de overlast op het Koopmansplein ziet de Fietsersbond de oplossing in ‘verplaatsbare fietsenrekken’. Deze verplaatsbare fietsenrekken kunnen bij een groot evenement op een andere locatie worden neergezet, zo blijft het Koopmansplein ook een locatie waar evenementen kunnen plaatsvinden.