Fietsparkeervoorzieningen bij R-nethaltes Edam

woensdag 3 juli 2013
timer 2 min
Busstation Edam beschikt sinds mei 2013 over een nieuwe fietsenstalling van 360 overdekte fietsparkeerplaatsen. De voorziening past bij de uitstraling die voor R-net knooppunten wordt nagestreefd. Het project is onder meer gefinancierd met subsidie vanuit de Brede Doeluitkering Verkeer en Vervoer.

Fietsparkeervoorzieningen bij R-nethaltes Edam

 

Alle haltes goede fietsparkeervoorzieningen


Naast de nieuwe stalling bij het busstation van Edam verbetert de gemeente Edam-Volendam in de periode mei – oktober ook de fietsparkeervoorzieningen bij vrijwel alle R-nethaltes in de gemeente. In totaal worden hier 240 plaatsen met aanbindmogelijkheden gerealiseerd. De gemeente Edam-Volendam is daarmee de eerste gemeente waarvan alle R-nethaltes met goede fietsparkeervoorzieningen zijn uitgevoerd.

Overkapping in huisstijl


In oktober 2010 hebben de in OV-bureau Randstad samenwerkende overheden – provincies en regio in west-Nederland – besloten één netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer in de hele Randstad te ontwikkelen onder de naam Randstadnet / R-net. De verbindingen, uitstraling en informatievoorziening worden zodanig vormgegeven dat de reiziger het gehele R-net als één netwerk ervaart. Voor de overdekte fietsenstallingen is eveneens een overkapping in huisstijl ontwikkeld.
Voorafgaand aan de introductie van de stallingen bij R-nethaltes is bij 552 haltes van het Randstadnet het aantal gestalde fietsen geïnventariseerd en de kwaliteit van de fietsparkeervoorzieningen in beeld gebracht. Dat vormde de eerste grootschalige praktijktoepassing van nieuwe kwaliteitsnormen voor fietsparkeervoorzieningen bij bus-, tram- en metrohaltes van het Fietsberaad.