Franc Weerwind zwaait af als voorzitter Fietsersbond

dinsdag 11 januari 2022

Op maandag 10 januari 2022 is het nieuwe kabinet Rutte IV gepresenteerd. Eén van de nieuwe namen binnen de ministersploeg is Franc Weerwind (D66), hij zal de rol van minister van rechtsbescherming gaan vervullen. Deze benoeming zorgt ervoor dat hij zijn functie als voorzitter van de Fietsersbond moet neerleggen. Het voorzitterschap van de Fietsersbond zal tijdelijk worden ingevuld door de huidige vicevoorzitter Bertie Schonk.

Sinds 2017 vervulde Franc het voorzitterschap van de Fietsersbond Nederland, het was één van zijn nevenfuncties als burgemeester van Almere. Volgens de Fietsersbond heeft Franc Weerwind zijn taak als voorzitters op een kundige wijze invulling gegeven. “Franc was een boegbeeld voor de vereniging en had oog voor onze vrijwilligers”.

Zelf kijkt Franc met een fijn gevoel terug op zijn tijd als voorzitter. “De Fietsersbond heeft mij de waarde van de Nederlandse fietscultuur nog meer doen inzien”.

Nieuwe invulling

Binnenkort zal de Fietsersbond een vacature publiceren, zodat er tijdens de ledenraad van 11 juni a.s. een nieuwe voorzitter kan worden aangedragen. Tot die tijd zal huidig vicevoorzitter Bertie Schonk de rol van het voorzitterschap op zich nemen. Als vicevoorzitter heeft Bertie zich bewezen als kundig bestuurder met een groot hart voor de fietser.

Bron (www.fietsersbond.nl/nieuws/franc-weerwind-treedt-af-als-voorzitter-fietsersbond/)

Fotobron: Max Joling