Geeltje gaat verdwijnen

dinsdag 14 juli 2015
timer 2 min
Het zogenoemde geeltje – de papieren bekeuring – gaat verdwijnen. In plaats daarvan worden digitale bonnen uitgeschreven. Wanneer een agent iemand staande houdt voor het plegen van een (verkeers)overtreding, krijgt de bekeurde dus geen printbon meer. Ook bij foutparkeren worden onder de ruitenwisser geen geeltjes meer achtergelaten.

In het kader van digitalisering bij de politie zullen digitale bonnen worden uitgeschreven. Deze digitalisering wordt tot half 2016 in fases uitgerold. Het is de bedoeling dat hiermee 'de administratieve afhandeling op straat sneller en eenvoudiger verloopt en dat een bekeuring veel sneller op de deurmat van de bekeurde ligt', zo meldt de politie.

 

Kofferlabel

Bij het uitschrijven van een digitale bon voor een parkeerovertreding, wordt er geen afschrift van een handgeschreven bon onder de ruitenwisser meer achtergelaten. In plaats daarvan wordt er een label gebruikt, dat om een ruitenwisser, handvat of dakrail van een auto kan worden geplaatst. Dit is te vergelijken met een kofferlabel van vliegmaatschappijen.

 

Informatie over de bekeuring, zoals de aard van de overtreding en het bedrag, worden pas bekend als de bekeuring is ontvangen. Het is de bedoeling dat het ongeveer zes dagen duurt voordat de kentekenhouder de sanctie op de deurmat krijgt.

 

Bron: Politie.nl

Foto door: Robert Hoetink / Shutterstock.com.