Gehandicaptenparkeerplaatsen overzichtelijk in app

dinsdag 22 oktober 2013
timer 2 min
Met de applicatie Gankelijkheid vindt men bijna alle exacte locaties van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland, België en Luxemburg. Maar ook informatie over de aanwezigheid van een onderbord aanwezig en een link naar de gemeentelijke website. 

Gehandicaptenparkeerplaatsen overzichtelijk in app

Inventarisatie noodzakelijk
Gebruikers willen echter meer weten. Kan ik daar parkeren met een busje, kan de rolstoel er aan de achterkant uit? Is er ruimte aan de bestuurderszijde om mijn rolstoel uit de auto te kunnen halen en de transfer uit de bestuurdersstoel te maken? Of is er juist extra ruimte aan de passagierszijde, om me uit de auto te kunnen helpen? Is er een verlaagde stoeprand bij de parkeerplaats aanwezig? Zijn er bepaalde tijden waarop de gehandicaptenparkeerplaats gebruikt kan worden?

Samenwerken aan toegankelijkheid
Elke dag worden er in Nederland gehandicaptenparkeerplaatsen gebruikt. Met alle gebruikers samen is de inventarisatie van de gehandicaptenparkeerplaatsen een koud kunstje. Alle gebruikers samen kunnen alle informatie over de gehandicaptenparkeerplaatsen ook makkelijk up-to-date houden. Als er maar een goed en handig middel kan worden gebruikt. Noem het een middel voor de participatiesamenleving, of crowdsourcing, co-creëren met burgers, burgerparticipatie, of gewoon samenwerken aan toegankelijkheid met de applicatie Gankelijkheid.

Klik hier voor meer informatie over de Gankelijkheid app