Gratis straatparkeren in Assen in avonduren en op zondag

woensdag 12 december 2018
timer 2 min
Vanaf 1 januari 2019 wordt straatparkeren in het centrum van Assen na 18.00 uur (behalve op koopavond (vrijdag)) en op zondag op veel plekken gratis.

De wijziging geldt niet voor de parkeergarages en vergunningszones. In de parkeergarages verandert er voorlopig niets. In 2019 gaat de gemeente samen met alle belanghebbenden kijken hoe het betaald parkeren in Assen nog verder aangepast kan worden.

Vergunningszones

Voor alle overige parkeerplekken in en rond de binnenstad is een vergunning nodig. U kunt hier alleen op de volgende tijden zonder vergunning gratis parkeren: van maandag t/m zaterdag tussen 21.00 en 09.00 uur en op zondag tot 12.00 uur en na 18.00 uur.

Geen bekeuringen in eerste twee weken

Om mensen aan de nieuwe situatie te laten wennen deelt de gemeente in de eerste twee weken geen boete uit, maar alleen een waarschuwing. Wie na 14 januari zonder parkeerkaart op een plek staat waar hij op dat moment wel moet betalen of een vergunning nodig heeft, riskeert een boete.

 

Eerst zou het betaald parkeren pas op 1 juli 2019 deels worden afgeschaft, omdat anders een gat in de begroting zou ontstaan van 150.000 euro. De raad ging hier niet mee akkoord. Een voorstel van VVD, Stadspartij PLOP, SP, CDA en 50PLUS om vanaf 1 januari weer deels gratis te kunnen parkeren in Assen werd in november met ruime meerderheid aangenomen.