Groei: Tweede parkeergarage voor Vanderlande

maandag 12 december 2016
timer 2 min
Aan de A50 bij Veghel verrijst momenteel een nieuwe parkeergarage. De garage wordt gebouwd door EZ Park voor het bedrijf Vanderlande, wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten. De onderneming is tevens een toonaangevende leverancier van deze procesautomatisering voor distributiecentra. De werkzaamheden zijn onlangs gestart, men verwacht de garage medio mei 2017 op te kunnen leveren.

In december 2014 bouwde EZ Park uit Eindhoven al een eerste parkeergarage voor het bedrijf uit Veghel, dat te maken heeft met een groeiend personeelsbestand. Deze garage is vijflaags en biedt ruimte aan 576 auto’s, maar nu is er nog meer ruimte nodig. “Op maaiveldniveau is absoluut onvoldoende gelegenheid om te parkeren en dus wordt dit opgelost met een extra parkeergarage”, vertelt projectmanager Frank Egelmeers. Vanderlande was tevreden over de eerste parkeergarage en gunt EZ Park daarom ook de bouw van deze tweede garage. “We hebben toegezegd dat we ons hardmaken om zaken die vanuit fase 1 beter hadden gekund, in fase 2 beter te doen”.

 

Ruimte

Concreet houdt dat in dat deze nieuwe garage niet hoger wordt dan de eerste, maar wel iets groter: het telt 678 plaatsen en krijgt vlakke vloeren. Door te werken met een vide, een open ruimte, oogt het gebouw ruimer. Ook wordt deze nieuwe garage verbonden met de al bestaande garage. Bovendien worden zowel de nieuwe, als de oude garage voorzien van ledverlichting en wordt een innovatieve wijze bedacht om regenwater op te vangen. “Hoewel het een open garage blijft die natuurlijk geventileerd is, trachten we het regenwater zo goed mogelijk op te vangen en te begeleiden naar het riool.”

 

Snelle bouw

EZ Park is al gestart met de engineering en het grondwerk en verwacht eind mei 2017 klaar te zijn met de werkzaamheden. Hoe het komt dat het bouwbedrijf zo snel kan bouwen? Daar is Engelmeers heel duidelijk in: “EZ Park is een kleine pragmatische organisatie met de kracht van een groot bedrijf. Ons systeem maakt dat we heel veel voorfabriceren en ter plekke, op de bouwplaats, monteren”. EZ Park maakt gebruik van vaste partners voor het bouwkundige gedeelte, de staalconstructie en de betonnen elementen. Bouwmanagementspecialist Alta Villa begeleidt het bouwproject namens Vanderlande.

De parkeergarage van het Rotterdamse Weenapoint werd grondig opgeknapt met als eyecatcher een gevel van klimop