Groen licht Singelgrachtgarage Marnix

vrijdag 29 maart 2013
timer 2 min
De deelraad van Stadsdeel West Amsterdam heeft ingestemd met het kredietbesluit voor de Singelgrachtgarage Marnix. De deelraad van Stadsdeel Centrum heeft eerder al ingestemd met het kredietbesluit. De stadsdelen kunnen nu starten met de aanbesteding voor de bouw van de garage.

Groen licht Singelgrachtgarage Marnix

OR verbeteren


In de garage komen 800 parkeerplekken, 400 voor West en 400 voor Centrum, voor bewoners en bezoekers. Beide stadsdelen willen de openbare ruimte verbeteren. Minder auto's op straat en meer ruimte voor de voetgangers, fietsers, speelvoorzieningen en/of groen. De bouw van een ondergrondse garage is nodig om dit te realiseren en tegelijkertijd de bereikbaarheid van de buurt te behouden. De garage komt in het deel tussen het 2e Marnixplantsoen en het Marnixbad en tussen de 2e Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen.

Verheugd


De portefeuillehouders parkeren van beide stadsdelen, Dirk de Jager (West) en Boudewijn Oranje (Centrum), zijn verheugd dat beide stadsdeelraden hebben ingestemd met de kredietverlening voor de bouw van de garage. Boudewijn Oranje: "Ik ben erg blij met het besluit van stadsdeelraad West. De openbare ruimte in de binnenstad wordt steeds intensiever gebruikt. De ruimte die vrijkomt door geparkeerde auto's onder de grond te parkeren hebben we hard nodig voor onze bewoners, ondernemers en bezoekers."