Grondige make-over voor centrumgarage Den Haag

donderdag 19 april 2018
timer 2 min
Parkeergarage Helicon in het centrum van Den Haag komt per 1 juli 2018 in het beheer van Interparking. De parkeerexploitant gaat de garage grondig renoveren, waarbij wordt geïnvesteerd in moderne technieken en een frisse uitstraling. “We zullen de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren”, vertelt Vincent Raaphorst van Interparking. “De garage blijft in de tussentijd gewoon open.”

Interparking gaat de parkeergarage huren van de Duitse investeringsmaatschappij Deka Immobilien Investment GmbH, eigenaar van het gebouw. De 230 plaatsen tellende garage maakt deel uit van Rijkskantoor ‘de Resident’, waarin het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en  Volksgezondheid Welzijn en Sport gehuisvest zijn.

Moderne uitstraling

Interparking wil garage Helicon een upgrade geven naar een (meer) klant- en milieuvriendelijke parkeervoorziening. “In Interparking-stijl”, vult Raaphorst aan. Er wordt geïnvesteerd in vloerafwerking, parkeerapparatuur, ledverlichting, schilderwerk, bewegwijzering en een opwaardering van het voetgangersgebied. Verder krijgt de garage de modernste technieken, zoals kentekenherkenningen online reserveringsmogelijkheden. ‘Groene’ rijders krijgen korting op hun parkeertarief met Eco Parking.

Pcard+ netwerk

Interparking sluit de garage bovendien aan op het Pcard+ netwerk, een mobiliteitskaart die toegang geeft tot meer dan 500 parkeervoorzieningen va Interparking in Europa. Met de loyaliteitskaart krijgen auitomobilisten onder meer korting wanneer zij parkeren bij Interparking-voorzieningen binnen Europa.

 

Parkeergarage Helion is één van de eerste parkeergarages in Nederland die wordt aangesloten op het netwerk. In andere Europese landen zijn al veel meer Interparking-garages geschikt voor Pcard+-houders.